gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2018-2019

17-03-2019      piano

Erwin Rommert Weerstra

 

gallery/erwin rommertweerstra klein

Ik ben Erwin Rommert Weerstra

Na afsluiting van mijn bachelor studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, heb ik aan dit instituut mijn masteropleiding voortgezet en in 2011 afgerond.

Hierna volgde een ‘trektocht’ van enkele jaren door Europa. Ik ben van meesterpianist naar meesterpianist gegaan en heb ontzettend veel van de maestro’s mogen leren. Zonder deze ervaringen en aanwijzingen had ik mij niet kunnen ontwikkelen tot de concertpianist die ik nu ben.

Het liefst geef ik solo recitals. Mijn solo recitals worden zonder uitzondering zéér positief

ontvangen’ Het publiek is enthousiast na afloop, reacties variëren van ‘we want more’ tot staande ovaties.

Naast solo recitals geef ik ook concerten met andere professionele musici in kamermuziek verband. Zo geef ik vaak concerten met de Russische altvioliste Evgeniya Peschanskaya, de Italiaanse hoboïst Matteo Costanzi en de Nederlandse dwarsfluitiste Erica Vogel.

Ik werk ook graag samen met zangers/zangeressen zoals met de Nederlandse counter tenor Oscar Verhaar, de Nederlandse sopraan Esther Piermeijer en de Russische sopraan Elnara Muermans.

Behalve dat ik graag concerten, geef zowel als solist als in kamermuziekverband, heb ik een grote affiniteit voor opera, dans en toneel. Ik werk graag met professionele kunstenaars uit deze disciplines samen.

Zo werk ik al vele jaren samen met de bekende regisseur en acteur Jhr. Ursul de Geer in diverse producties zoals onder andere de literaire solo Nachttrein naar Lissabon naar een roman van Pascal Mercier en een solo over zijn familie ' Liever ongelukkig met parels dan zonder”.

Als repetitor ben ik afgelopen maanden april en mei bezig geweest met de repetities voor de zeer succesvolle ontvangen muziektheaterproductie van het Nationale Theater ’Een Helse Komedie, bekentenissen van een seriemoordenaar’ met de sopranen Lilian Farahani en Cora Burggraaf in de hoofdrollen.

Ik werk graag mee aan Benefietconcerten voor goede doelen.

Zo werkte ik mee aan het ‘Free to Move’ gala van het Prinses Beatrix Spierfonds in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en aan het benefietconcert van de Soroptimisten te Zoetermeer. Ook vind ik het eervol om voor onze ouderen die lichamelijk wat moeilijker ter been zijn concerten te geven.

Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag ben ik werkzaam als muzikaal begeleider bij de Dansvakafdeling

Pianist Erwin Weerstra speelde een toegift tijdens de Finale van Guldenberg Klassiek 2015. Dat werd de 6e etude van de Canadese componist en pianist Marc André Hamelin, die zich in deze compositie ondermeer liet inspireren door een sonate van Scarlatti

www.000webhost.com