gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2018-2019

22-04-2018 ------- piano-cello-klarinet  

C. v der Weij/M. Berends/J. Luisman

Trio Zift bestaat uit Ciska van der Weij (klarinet), Marit Berends (cello) en Jules Luisman (piano). Dit gedreven, veelzijdige trio kent een breed repertoire en weet op het podium een persoonlijke sfeer te creëren. Trio Zift geeft concerten voor diverse kamermuziekseries, recitals in schouwburgen en speelt op festivals als Uitmarkt Amsterdam. Het trio was diverse malen te beluisteren op Radio 4.

Het repertoire omvat de periode van Beethoven tot heden. Trio Zift speelt indrukwekkende pianotrio's van bijvoorbeeld Brahms en D'Indy, opzwepende tango’s van Piazzolla en composities van minder bekende componisten. In 2012 heeft Trio Zift de CD Oblivion uitgebracht, met daarop werken van Juon, Zemlinsky en Piazzolla.

Ciska van der Weij heeft klarinet gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium bij docent Oscar Ramspek en aan de Messiaen Academie bij docent Frans de Jong. Ze behaalde in 2005 haar bachelor-diploma en in 2007 haar masterdiploma.

Tijdens dit laatste traject heeft Ciska zich gespecialiseerd in de kamermuziek.

Ciska is op de podia te vinden met verschillende ensembles en orkesten. Naast Trio Zift speelt ze bij het Nederlands Politie Orkest, het Inspiration Orchestra en treedt ze als soliste op bij verschillende orkesten. Ze speelt in gelegenheidsprojecten, zoals muzikale combo’s van musicals en in orkesten. In 2014 heeft ze haar studie muziektherapie afgerond en is ze tevens werkzaam als muziektherapeut bij Promens Care.

 

Marit Berends is een veelzijdig celliste. Ze rondde haar studie moderne cello en barokcello af aan de Messiaen Academie in Arnhem (2008).

Sinds 2005 speelt ze in Trio Zift (klarinet, cello, piano) waarmee ze concerten geeft op diverse kamermuziekpodia.

Als barokcelliste maakte ze deel uit van Frank & Friends o.l.v Frank Wakelkamp. Met beide ensembles werkte ze mee aan cd-producties.

Sinds 2012 is ze werkzaam in het strijkersensemble van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Bij dit professionele harmonieorkest debuteerde als solist met een uitvoering van Max Bruch’s ‘Kol Nidrei’ op het Prinses van Oranje Concert in de Gotische zaal van de Raad van State (2013). Als freelance musicus speelt ze bij verschillende kamerorkesten zoals Ensemble Conservatoire en Holland Orkest Combinatie. Als cellodocente is zij verbonden aan Cultuurplein Noord Veluwe.

 

Jules Luisman rondde in 2006 succesvol zijn bachelorstudie klassiek piano af met als docent Frank van de Laar. Twee jaar later behaalde hij ook zijn diploma aan de Messiaen Academie te Zwolle/Arnhem. Tijdens deze master richtte Jules zich met name op zijn klassieke solospel en het liedbegeleiden, maar verdiepte hij zich tevens in het jazz- en popgenre. Zijn docenten waren Frank van de Laar, Tilmar Junius en Marien van Nieukerken.

Jules geeft veel concerten in zowel binnen- als buitenland. Hij geeft solorecitals, kamermuziekconcerten met Trio Zift en is een veelgevraagd liedbegeleider. Als docent heeft Jules het Pianolab opgericht, een eigentijdse lespraktijk in Arnhem. Jules is tevens verbonden aan Globe CKC in het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum.

gallery/_thf8133
gallery/_thf8129
gallery/julesluisman1
gallery/websize_thf8238p
www.000webhost.com