gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2018-2019

21-10-2018  piano-cello-viool

Mosa trio

 

gallery/mosa rond

 

Alexandra Van Beveren (1988, Genk) begon haar vioolstudies aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem bij Michel Pieters. Op twaalfjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht. Daar behaalde ze in 2010 haar Bachelordiploma in de klas van Maarten Veeze. In 2009 studeerde Alexandra een half jaar in het Guisseppe Verdi Conservatorio van Milaan bij Prof. Giovanna Polacco.

Haar “Master in Performance” behaalde zij in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Deze studie werd mede mogelijk gemaakt door de steun van STROOM beurs Limburg, VSB beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rotary beurs en Dexia beurs. Alexandra volgde masterclasses bij o.a. Liviu Prunaru, Yair Kless, David Takeno, Zvi Zeitlin en Thomas Brandis.

Alexandra was meermaals finaliste van de wedstrijd Jong Tenuto en tweemaal prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Maastricht. Ook werd Alexandra laureate van Dexia Classics en van de Forte Wedstrijd. In 2009 won ze met het fluitkwartet “Déli Quartet” de 1e prijs op het Concorso Internazionale di Musica da Camera in Milaan.

Naast haar solo- en kamermuziekspel speelt Alexandra in diverse orkesten. Momenteel is Alexandra op trial bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt ze op zeer regelmatige basis in het Nederlands Kamerorkest, deFilharmonie en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg.

Alexandra co-leidde het Guildhall Symphony Orchestra onder leiding van Sir Colin Davis, James Gaffigan, Adrian Leaper en Stephen Barlow.

 

Paul Stavridis (1990, Genk) begon op negenjarige leeftijd zijn cellostudie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk in de klas van Anthony Gröger. Vanaf 2004 maakte hij daar deel uit van de Jong Talenten Klas. Sinds 2006 studeerde Paul aan het Conservatorium Maastricht in de klas van Mirel Iancovici. In 2014 rondde hij hier zijn Master ‘cum laudé’ af bij Mirel Iancovici en Marc Vossen.

Reeds op jonge leeftijd nam Paul deel aan het bekende kamermuziekfestival van Kuhmo in Finland en aan masterclasses in binnen- en buitenland. Zo kreeg hij onder meer les van gerenommeerde cellisten als Uzi Wiesel, Xenia Jankovic, Leonid Gorokhov en Wolfgang Boettcher.

In 2008 soleerde Paul met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek en in datzelfde jaar was hij laureaat van de wedstrijd Dexia Classics. In 2010 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het 27e Concours Luxembourgeois et Européen pour Jeunes Solistes. Voorts soleerde Paul met het Arka Symfonie Orkest in de Rococo Variaties van Tchaikovsky en won hij in februari 2015 de publieksprijs van de Forte audities.

Sinds september 2016 is Paul lid van het Orchestre Philharmonic Royal de Liège in de functie van tweede solist. Verder vervangt hij regelmatig bij deFilharmonie, Brussels Philharmonic en Philharmonie Zuidnederland.

 

Bram de Vree (1989, Valkenswaard) debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd. In 2009 voerde hij met Anna Pozdiejewa (viool) en Lisa Gaponenko (cello) Beethovens Triple Concerto uit met het Amman Symphony Orchestra in Jordanië. In 2010 speelde hij samen met Elisabeth Rikken het Concert voor 2 piano’s en orkest van Poulenc met het Conservatoriumorkest Maastricht o.l.v. Henk Guittart.

Bram gaf solorecitals in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Griekenland. Hij heeft radio- en televisieopnames gemaakt in Nederland en Jordanië, waaronder meerdere live uitzendingen op Radio 4. In 2010 heeft Bram zijn debuut-cd opgenomen met werken van Beethoven en Schumann.

Bram volgde lessen bij o.a. Ineke Bosch, Joop Celis en Mieke van der Aalst. In 2013 behaalde hij zijn Masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg.

Hij ontving lessen en masterclasses van gerenommeerde pianisten als Håkon Austbø, Valentina Berman, Paolo Giacometti, Ronald Brautigam, Rian de Waal, Andreas Frölich en Ralph van Raat.

Bram behaalde veel prijzen op competities: 1e prijs op het Pianosociëteit Pianofestival in Eindhoven (2005), 3e prijs op het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (2006), 1e prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Maastricht (2009) en zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Music Award Maastricht (2010). In 2013 werd hij met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden wereldkampioen in de hoogste Concertafdeling van het Wereld Muziek Concours met o.a. de uitvoering van Stravinsky’s Petroesjka. Bram neemt zelf ook geregeld zitting in jury’s van (kamer)muziekcompetities.

In het Piano Bulletin van de European Piano Teachers Association zijn meerdere artikelen van Bram gepubliceerd, waaronder een bewerking van zijn masterscriptie Beethovens cadenza. Deze masterscriptie werd genomineerd voor zowel de EPTA Frans Schreuderprijs als voor de Zuyd scriptieprijs. Bram is sinds 2013 pianodocent bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard.

www.000webhost.com